Quizbot

Wszystko co związane z quizbotem, czyli m.in. lista autorów pytań w bazie, ranking graczy i Top100 najlepszych wyników oraz informacje jak działa sam quizbot. Tutaj możesz także zgłaszać zauważone błędy w pytaniach oraz dowiedzieć się jak zgłaszać je bezpośrednio do bota. Możesz też poprosić o zsumowanie swoich nicków.

Quizbot: 2005-2025

Quizbot

Post#1 napisany przez wilk » czwartek, 25 grudnia 2025, 23:00

Witajcie. Wciąż lubię sobie podłubać w skrypcie quizbota, czasem coś popsuć, czasem naprawić lub dodać drobiazg, ale dziś postanowiłem, że pora uwolnić króliki z kapelusza.

Poniżej zamieszczam wydobyte z repozytorium najstarsze posiadane wersje skryptu quizowego. 1.02 to najstarsza wersja jaka posiadam, oryginalnego autora DarkMist` vel Souperman. A jego wersja 1.3.4, to wersja, od której zaczęła się cała wielka przygoda. Na tej wersji bazuje wiele późniejszych odmian quizbotów, w tym nasz.
Wersja 1.3.4Q to chyba najstarsza nasza wersja. Jest to prawdopodobnie ten mityczny plik, który otrzymałem od Spankina, gdy zacząłem prowadzić kanał. Chyba nie ma tam jeszcze moich zmian i w zasadzie wszystkie, które tam są, są tylko kosmetycznymi i lokalizacyjnymi.

Co pewien czas będę tu dorzucał kolejne wersje, na pamiątkę. A co, może komuś się przydadzą. Może znajdzie błąd lub ukryty kod na 1000 punktów.
Nie będę wrzucać poszczególnych wersji rozwojowych (dev/rc/alpha/wtf), tylko te otagowane ładnymi numerkami.

Niestety z samego początku rozbudowy skryptu nie zachowały mi się snapshoty kodu, a jedynie changelog, więc w kolejnej porcji pojawi się już dobrze rozbudowany skrypt. ;)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
wilk (autor wątku)
Operator
Budda

Ostatnia wizyta: poniedziałek, 29 grudnia 2025, 13:49
Pytań w bazie: 16414
Lubię quizy: klasyczne (np. Dizzy)

Powrót do Quizbot